Inschrijving geopend

Zwemmen in Zaan voor kinderen in Zaans Medisch Centrum

Op het dakterras van het Zaans Medisch Centrum moet een nieuw buitenspeelhuis komen voor kinderen. Junior Kamer Zaanstreek en ZMC duiken hiervoor op zondag 30 juni het water van de Zaan in om al zwemmend geld in te zamelen.

Junior Kamer Zaanstreek en het ziekenhuis hebben in het verleden al gezamenlijk geld opgehaald voor projecten waar binnen de begroting van het ZMC niet zomaar geld is. Er is al eens ingezameld voor televisies op de patiëntenkamers en voor een speeltuin in het voormalige gebouw van het ziekenhuis.

Met de ingebruikname van het nieuwe ziekenhuis liggen de accenten binnen ZMC weer anders. Voor aankleding van het buitenterrein en pedagogische producten op de speelkamer van de kinderafdeling was geen budget beschikbaar. Nu wordt ingezet op een nieuw buitenspeelhuis.

Aan de Zaanse Zwem Challenge kunnen zeshonderd deelnemers meedoen. De inschrijving is inmiddels geopend via www.jkz.nl/zzc.

Het zwemevenement vindt plaats in de Zaan voor de Zaanse Schans en er wordt een speciaal evenemententerrein bij Duyvis ingericht voor bezoekers, deelnemers en sponsors. Er zijn verschillende afstanden (800 en 500 meter).

De organisatie van het zwemfestijn is volledig afhankelijk van giften en sponsoring. Deelname kost 25 euro per persoon en zwemmers kunnen zich ook financieel laten steunen door familie, vrienden en bedrijven om de opbrengst nog groter te maken.

De Zaanse Zwem Challenge is geïnspireerd op de heroïsche en tot verbeelding sprekende tochten van zwemlegende Maarten van der Weijden. Het wordt een bijzondere zwemtocht langs het Zaans cultureel erfgoed. Het evenement kent een elektronische tijdwaarneming en de dag na de tocht kunnen zwemmers hun digitale certificaat van deelname zelf downloaden.

Bovendien kunnen mensen die het doel van harte ondersteunen doneren via www.jkz.nl/zzc/. Bedrijven kunnen zich ook aanmelden. Er zijn tijdens de zwemdag ook vip-faciliteiten beschikbaar.

De Junior Kamer, een netwerk van ondernemers tot 40 jaar, zet zich regelmatig in voor goede doelen, zoals Manege De Blijde Ruiters, de Voedselbank, de Poelboerderij, Doe een Wens en de Kledingbank.

Terug naar overzicht