JUNIOR KAMER ZAANSTREEK ZET ZICH OOK DIT JAAR IN!

Zaanse Zwem Challenge 2020

Op 27 juni 2020 organiseert de Junior Kamer Zaanstreek de tweede editie van de Zaanse Zwem Challenge. Verschillende deelnemers van amateur tot professionals zwemmen in de Zaan het parcours langs de molens van de Zaanse Schans voor de snelste tijd, de prestige en natuurlijk het goede doel. Het goede doel van dit jaar is een belevenis weekend voor Zaanse kinderen die eenzaamheid ervaren.

AANKOMEND EVENT

Waar en wanneer

27 juni 2020
12:00 uur
Zaanse Schans, Zaandam

Geïnspireerd op verschillende landelijke zwemtochten en de tocht van Maarten van der Weijden, zal op zondag 27 juni 2020, de Zaan opnieuw het decor zijn van een spectaculaire familie-evenement voor particulieren en bedrijven. Verschillende deelnemers van amateur tot professionals zwemmen een bepaalde afstand voor de snelste tijd, de prestige en natuurlijk het goede doel. Een hoop sportiviteit en gezelligheid voor iedereen staat centraal, met daarnaast het op de kaart zetten van al het moois dat de Zaanstreek te bieden heeft voor haar eigen inwoners en voor mensen daarbuiten gezien vanaf de Zaan.

Maatschappelijk betrokken

Al jarenlang zorgen sponsoren, deelnemers aan onze evenementen en JKZ-leden voor een donatie aan een scala van goede doelen. Enkele voorbeelden zijn: een bijdrage aan Manege De Blijde Ruiters, een educatieve klimtoren voor de Poelboederij, een financiële bijdrage aan De Voedselbank, een financiële bijdrage aan de helden van Duchenne, Stichting Doe een Wensen een bestelauto voor Kledingbank Zaanstad.

Zwem samen tegen eenzaamheid

Bij eenzaamheid denkt u misschien aan oudere mensen, maar er zijn in Nederland ook duizenden kinderen en jongeren eenzaam. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer de eenzaamheid lang voortduurt, dit verschillende negatieve effecten kan hebben op de ontwikkeling van een kind. Er kunnen aan eenzaamheid diverse redenen ten grondslag liggen zoals een nieuwe school, een verandering in de gezinssituatie, armoede of een chronische ziekte. Voor kinderen die eenzaamheid ervaren is het lastiger om een goed toekomstperspectief te hebben. Ook ligt langdurige sociale uitsluiting op de loer omdat er bijvoorbeeld geen geld is voor buitenschoolse activiteiten of omdat er door ziekte een lange tijd geen aansluiting bij leeftijdsgenootjes is. Door Zaanse kinderen uit deze doelgroep bij elkaar te brengen ontstaat er een mix van verschillende kinderen waarbij met de juiste begeleiding en het organiseren van een belevenisweekend vriendschap kan ontstaan en behouden om zo het gevoel van eenzaamheid moet tegengaan.

We nemen deze kinderen en hun gezin een weekend lang mee op pad, even weg van de thuissituatie en weg van de dagelijkse zorgen. Hiervoor organiseert JKZ het vervoer, verblijf, eten, drinken en activiteiten. Om dit te kunnen realiseren zijn wij op zoek naar sponsoren die in praktische zin iets voor de organisatie kunnen betekenen. Maar vanzelfsprekend kunt u ook bijdragen door financiële sponsoring of door deelname aan de Zaanse Zwem Challenge!

Lees meer op de speciale ZZC website

Organisatie JKZ

JKZ is een netwerkorganisatie voor persoonlijke ontwikkeling voor ondernemende jonge mensen. Deze is opgericht in 1957 en is daarmee de oudste en een van de weinige uitsluitend mannenkamers van Nederland. De Junior Kamer Zaanstreek is onderdeel van de Junior Chamber International (JCI): een wereldwijde organisatie die dezelfde doelstelling nastreeft.

Ben jij die ondernemer en bruggenbouwer tussen 25 en 40 jaar? Steek je graag de handen uit de mouwen voor een goed doel en leer jij graag door met anderen samen te werken? Meld je dan aan via info@jkz.nl.