Business Boxing Zaanstad

Twintig ondernemende Zaankanters in de boksring voor goede doel

“We zijn bloedserieus en trainen al vier maanden voor het Business Boxing Zaanstad Gala. De spanning loopt nu echt op want komende zaterdag is het zover”, zegt Joost Kroes. Twintig ondernemende Zaankanters staan zaterdag letterlijk tegenover elkaar in een professioneel opgezet boks gala. De winnaar staat nu al vast: de Stichting Jarige Job.

‘Spanning loopt op na vier maanden bloedserieus trainen’

De sporters die het tegen elkaar gaan opnemen zullen dat doen in Topsportcentrum de Koog. Het centrum is dan omgetoverd tot een de professionele boks arena. Naast serieuze en spectaculaire bokspartijen gaat het ook om een stijlvolle gala avond. Dat kun je wel overlaten aan de organisatie: de leden van de Junior Kamer Zaanstreek.

Gave events

“We organiseren ieder jaar een activiteit voor het goede doel. Zo hebben we al een zwemchallenge en kartraces op de Burcht gehouden. Gave events waarmee we geld bijeen hebben vergaard voor goede doelen. Zoals een speeltuin op de kinderafdeling van het ZMC en steun aan De Blije Ruiters”, licht Joost toe.

‘Influencer boxing matches’

Het idee voor een serieus boks gala dateert al van een paar jaar geleden. Toen kwam er iets als corona voorbij en lagen alle evenementen stil. Joost: “We zagen toen al de opkomst van de ‘influencer boxing matches’ op tv en internet en wilden dit koppelen aan onze jaarlijkse actie voor een goed doel. Dat is dus deze keer de Stichting Jarige Job. Deze club helpt kinderen die te maken krijgen met armoede. Dat is vandaag de dag heel actueel. Er zijn kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat er geen geld is voor een feestje. Die zich ziek melden op de dag dat ze jarig zijn omdat er geen geld is om te trakteren. Dat kan en mag toch eigenlijk niet voorkomen.”

Junior Kamer Zaanstreek op de bres om kind uit armoedegezin toch verjaardag te laten vieren. De stichting helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox met een waarde van € 35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school. Wat lekkers, een stukje speelgoed, iets om te trakteren op school en middelen om ook thuis een feestje te vieren. Jaarlijks vieren inmiddels meer dan 80.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job.

Gelijkwaardig

“De matches zijn zo samengesteld dat iedere deelnemer tegen een gelijkwaardige tegenstander in de ring staat. Waarbij iedereen voor de winst gaat. Maar we hopen natuurlijk op de meeste winst voor de Stichting Jarige Job. Je kunt de helden die de ring instappen ondersteunen met donaties. Want ieder kind verdient een verjaardag”, aldus Joost die zelf ook de bokshandschoenen aantrekt.

Sponsoring
De twintig ondernemende Zaankanters hebben het zichzelf niet makkelijk gemaakt om geld bijeen te garen voor dit goede doel. Want ze moesten serieus maandenlang zich letterlijk in het zweet trainen om zaterdag in de ring voor de winst te gaan. Op de speciaal gemaakte website www.businessboxingzaanstad.nl stellen ze zich voor en kun je de sportieve kanjers ook sponsoren.

Champagne en VIP-tafel
Dat kan op allerlei manieren en onder ronkende benamingen als uppercut, linkse directe of rechtse hoek. Helemaal de bom is een heuse VIP-tafel dichtbij de boksring waar je de wedstrijden kunt volgen onder het genot van champagne, lekkere hapjes en privébediening. Maar ook via shirtsponsering met je bedrijfsnaam erop tot de ronde miss de aanvang van de wedstrijd laten aankondigen inclusief je bedrijfsnaam.

‘Tikkie’ uitdelen
Wie “Je kunt de vechters ook per persoon ondersteunen met een losse donatie (een tikkie). Dat kan al vanaf slechts vijf euro. Op de website staan de mogelijkheden hoe je dat kan doen. Sponsoring is mogelijk tot en met zaterdag. Je maakt een hele leuke, spannende Gala-avond mee en steunt bovendien het goede doel”, zegt Joost wervend.

Alleen met een geldig ticket kun je zaterdag om 19.00 uur het Topsportcentrum in. Daar wacht je een combinatie van spectaculaire én serieuze en stijlvol gala avond. Los van de aankleding tot professionele boksring, inclusief licht, geluid, driekoppige jury is er een heuse ronde miss die met bordjes de wedstrijden zal aankondigen.

Meer informatie over sponsoring en kaartverkoop op www.businessboxingzaanstad.nl

Terug naar overzicht