Zaanse Zwem Challenge belooft komende zondag een waar spektakel!

Ruim 200 deelnemers bij allereerste zwemwedstrijd in de Zaan

Met nog vijf dagen te gaan tot zondag 30 juni 2019 zet de Stichting Evenementen Junior Kamer Zaanstreek tezamen met meerdere betrokkenen partijen de puntjes op de ‘i’ voor de allereerste Zaanse Zwem Challenge. Het is de eerste keer in de 21ste eeuw dat er een zwemwedstrijd in de Zaan georganiseerd wordt.

Met het molenpanorama van de Zaanse Schans als decor, een groep enthousiaste vrijwilligers, sponsoren, ruim 200 deelnemers en een evenemententerrein met muziek, hapjes en drankjes staan alle seinen op groen voor een prachtig evenement.

Met nog vijf dagen te gaan tot zondag 30 juni 2019 zet de Stichting Evenementen Junior Kamer Zaanstreek tezamen met meerdere betrokkenen partijen de puntjes op de ‘i’ voor de allereerste Zaanse Zwem Challenge. Het is de eerste keer in de 21ste eeuw dat er een zwemwedstrijd in de Zaan georganiseerd wordt. Met het molenpanorama van de Zaanse Schans als decor, een groep enthousiaste vrijwilligers, sponsoren, ruim 200 deelnemers en een evenemententerrein met muziek, hapjes en drankjes staan alle seinen op groen voor een prachtig evenement.

Zondag 30 juni 2019 zullen ruim 200 deelnemers te water gaan om als deelnemers van deze eerste editie het parcours af te leggen. In eerste instantie had de organisatie het doel gezet om 600 deelnemers te water te laten. Het huidige aantal deelnemers staat momenteel op ruim 200 inschrijvingen. Voorzitter Sven Joustra legt uit “het is JKZ en haar leden eigen om ambitieuze doelen te stellen; het grote voordeel hiervan is dat als die niet gehaald worden de opbrengst vaak hoger is dan wanneer de doelen laag gesteld zouden worden. We hadden ook voor 100 deelnemers kunnen gaan, nu hebben we minimaal het dubbele!”.

Sportief evenement voor het goede doel voor iedereen gratis toegankelijk
Met de Zaanse Zwem Challenge hoopt de Junior Kamer Zaanstreek zoveel mogelijk geld op te halen voor de kinderafdeling van het Zaans Medisch Centrum. Met de hulp van sponsoren en door individuele donaties die opgehaald worden door de deelnemers worden de gelden opgehaald om de kinderafdeling van het Zaans Medisch Centrum in ieder geval te voorzien van een nieuw speelhuisje op het dakterras voor de kinderspeelkamer. Bij andere open water zwemwedstrijden welke geld ophalen voor het goede doel is er vaak per deelnemer en per businessteam een minimaal streefbedrag om geld op te halen voor het goede doel. De Zaanse Zwem Challenge heeft voor de allereerste editie alleen een gezamenlijk doel om zoveel als mogelijk geld op te halen voor de kinderafdeling.

Daarnaast is de Zaanse Zwem Challenge bedoeld om de Zaanstreek op de kaart te zetten met een unieke open water zwemwedstrijd. Om een zo breed mogelijk publiek aan toeschouwers te trekken is er daarom een gratis toegankelijk evenemententerrein ingericht met een podium voorzien van muziek, een bar en diverse eetgelegenheden. Tevens is er voor de kinderen een springkussen. Kortom voor eenieder wat wils.

Terug naar overzicht