Onverwachts hoog bedrag bij elkaar gekanood voor kinderafdeling ziekenhuis

Zaanse Zwem Challenge in alternatieve vorm spetterend succes!

Zondag 30 juni heeft de eerste Zaanse Zwem Challenge plaatsgevonden op de unieke locatie bij de Zaanse Schans. Ondanks dat op het laatste moment het water op kwaliteit werd afgekeurd om te mogen zwemmen, heeft de organisatie een ludiek alternatief neergezet in de vorm van kanoën.

Deze actie werd door de vele deelnemers en sponsoren zeer sportief en enthousiast opgepakt wat resulteerde in een totaalbedrag van 15.000,- euro voor de kinderafdeling van het Zaans Medisch Centrum.

Het parcours van circa 1.500 meter werd door de deelnemers met een één,- twee of driepersoonskano afgelegd. De organisatie was blij verrast door de uitbundigheid waarmee de deelnemers hebben meegedaan en ook het publiek heeft zichtbaar genoten van deze invulling. Dit enthousiasme heeft enorm bijgedragen aan het succes van het evenement.

De uitreiking van de cheque vond gisteren plaats op het podium van het evenemententerrein aan een delegatie van het Zaans Medisch Centrum. 'Het is fijn dat dit soort evenementen georganiseerd worden. Wij zijn ontzettend geholpen met dit soort initiatieven om aanvullende faciliteiten - zoals een speelhuis - te realiseren. Het draagt bij aan de behandeling van zieke kinderen en wordt gebruikt voor pedagogische doeleinden ', aldus Jolande van de Walle, woordvoerder van het Zaans Medisch Centrum. Het geld zal worden besteed aan de aanschaf en plaatsing van een speelhuis voor op het dakterras van het ziekenhuis. Junior Kamer Zaanstreek is als organisator ontzettend trots op het resultaat.

Naast de deelnemers en toeschouwers zou dit evenement niet plaatsgevonden hebben zonder de uitzonderlijke bijdrage van de vele sponsoren en partners die de Junior Kamer Zaanstreek bij de organisatie van het geheel hebben bijgestaan. Een jaar van voorbereiding en afstemming met de gemeente en betrokkenen hebben hierdoor geleid tot de geboorte van een nieuwe Zaanse traditie. Volgend jaar is de organisatie voornemens het evenement op 28 juni 2020 opnieuw te organiseren. Uiteraard met als uitgangspunt dat de deelnemers dan wel het parcours zwemmend af kunnen leggen.

Terug naar overzicht