Zichtbaarheid Junior Kamer Zaanstreek moet leiden tot meer sociaal en lokaal 'goed doen'

Meer focus op maatschappelijk betrokken activiteiten

Zijn laatste jaar bij de Junior Kamer Zaanstreek (JKZ) is ingegaan. Maar voordat de in september jl. geïnstalleerde voorzitter Peter Honigh (eigenaar van Luisterwijnen) de Kamer verlaat, wil hij de Kamer meer zichtbaar maken voor het Zaanse publiek. Hij vertelt daarover op het terras van restaurant D'Hoop op d'Swarte Walvis uitkijkend over de Zaan.

De Zaan is tevens de locatie waar het eerstvolgende 'goed doen evenement' van de Kamer gaat plaatsvinden. Vorig jaar werd door de JKZ het evenement The Fort (de Zaanse variant op Fort Boyard) op Fort Markenbinnen gehouden. Het was een spectaculair evenement waar diverse bedrijventeams aan deelnamen en waar een bedrag van 3250 euro werd opgehaald voor het goede doel; een keuken voor zorgboerderij White Ranch in Assendelft. Het was een zeer groot succes. En nu willen wij iets vergelijkbaars neerzetten wat zichtbaar is voor iedereen. Het lijkt voorzitter Honigh dan ook fantastisch om bij een volgend evenement ook het Zaanse publiek te betrekken. "En meer zichtbaarheid van de Kamer leidt dan vanzelf tot meer sociaal 'goed doen' in de Zaanstreek", verwacht Honigh.

Gastcolleges
De JKZ focust zich veel op maatschappelijk betrokken activiteiten. "Dit gaan we nu dus lokaal verder uitbreiden: zo gaan een aantal kamerleden vanuit de nieuwe visie dit jaar actief deelnemen aan het 'start up' lesprogramma van het Regio College. De leden geven gastcolleges over ondernemerschap en gaan leerlingen individueel coachen. Tevens worden dit jaar meerdere evenementen gehouden om diverse lokale goede doelen te steunen. Niet alleen met financiële bijdragen, maar ook door zelf een dagje de handen uit de mouwen te steken bij bijvoorbeeld een zorginstelling."
"Door meer naar buiten te treden met activiteiten krijgt het Zaanse publiek meer inzicht in de activiteiten van de Kamer." De voorzitter verwacht daarmee ook meer sponsorbijdragen te kunnen ontvangen, waardoor op langere termijn de Kamer meer voor de Zaanse gemeenschap kan gaan betekenen.

Organisatie JKZ
Junior Kamer Zaanstreek (JKZ) is een netwerkorganisatie voor persoonlijke ontwikkeling voor ondernemende jonge mensen. Deze is opgericht in 1957 en is daarmee de oudste Junior Kamer van Nederland en een van de weinige uitsluitend mannenkamers van Nederland. De Junior Kamer Zaanstreek is onderdeel van de Junior Chamber International (JCI): een wereldwijde organisatie.
Ben jij die ondernemer en bruggenbouwer tussen 25 en 40 jaar? Steek je graag de handen uit de mouwen voor een goed doel en leer jij graag door met anderen samen te werken? Meld je dan aan via info@jkz.nl. Het bestuur neemt dan contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Terug naar overzicht