Ciry Karting Zaanstad

Karten over de Burcht voor het goede doel

12 juni 2022 was het centrum van Zaandam voor een dag het toneel van een spannende kartrace. Met de brullende motoren van de Formule 1 op de achtergrond, waande 200 deelnemers zich voor even als Max Verstappen. En dit alles voor een zo hoog mogelijke donatie aan een goed doel.

Actie levert Stichting Jarige Job maar liefst € 15.000 op

Dit is niet de eerste keer dat de Junior Kamer Zaanstreek een evenement organiseert voor het goede doel. Maar na twee jaar geen evenementen door corona en door het 65-jarige lustrumjaar van de Junior Kamer Zaanstreek was het deze keer wel een hele bijzondere actie.

“Ik ben echt ontzettend blij dat wij eindelijk weer een event hebben kunnen neerzetten voor de Zaanstreek en het goede doel”, zegt Jordy Jas voorzitter van de Junior Kamer Zaanstreek. “De Junior Kamer Zaanstreek is een groep van jonge ondernemende Zaankanters met als voornaamste doel de persoonlijke ontwikkeling van de leden door middel van trainingen, zakelijke evenementen en projecten. Binnen de Junior Kamer Zaanstreek is er al sinds de oprichting in 1957 een gezamenlijke drang om zichzelf te ontplooien door iets goeds te doen voor de maatschappij.”

Donatie

Dit jaar heeft de Junior Kamer gekozen om de Stichting Jarige Job te ondersteunen met een donatie. “Het is verschrikkelijk als je ziet hoeveel kinderen hun verjaardag niet kunnen vieren omdat daar gewoon weg thuis geen geld voor is. Ook op school trakteren zit er voor deze kinderen niet in, met als gevolg dat deze kinderen zich ziek melden op school uit schaamte. Naar mijn idee zou dit niet mogen, zeker niet op een dag wat misschien wel hun leukste dag van het jaar moet zijn”, zegt Jordy Jas.

Stichting Jarige Job zorgt ervoor dat alle kinderen gewoon hun verjaardag kunnen vieren door het verschaffen van zogenaamde verjaardag pakketten. Daarin zit van alles om er thuis en op school toch een speciale dag van te maken. Alleen in de regio Zaanstad worden er al ongeveer 600 verjaardag pakketten per jaar verdeeld. Om ervoor te zorgen dat alle gezinnen die het nodig hebben een pakket kunnen ontvangen heeft de Junior Kamer Zaanstreek City Karting Zaanstad georganiseerd.

Het evenement was een daverend succes, de deelnemers en sponsoren hebben genoten van de vele races over de Burcht en natuurlijk het mooie weer. Onder het genot van een hapje, een drankje en live muziek kon iedereen genieten van het snelste evenement van de Zaantreek. Samen met de deelnemers en sponsoren is er aan het einde van de dag een cheque overhandig aan Stichting Jarige Job van maar liefst € 15.000,=.

Daarnaast heeft de Junior Kamer Zaanstreek ook een cheque van € 1050,- kunnen overhandigen aan Muziekgroep Van Slag uit Krommenie, welke de aanwezigen trakteerden op een geweldig optreden.

 

Terug naar overzicht