Actieve Zaanse goede doelen club viert feest

Junior Kamer met fun-factor jubileert

De Junior Kamer Zaanstreek (JKZ) viert zijn 60 jarig bestaan. JKZ is een netwerkorganisatie voor persoonlijke ontwikkeling voor ondernemende mensen van 25 tot 40 jaar. De kamer werd opgericht in 1957 en is daarmee de oudste Junior Kamer van Nederland en één van de weinige uitsluitend mannenkamers van Nederland.

De mannen gaan dit 20 mei uitgebreid vieren met een groot lustrumfeest. Voorzitter Marc van 't Veer: "We zijn een actieve club, die met een grote fun-factor al 60 jaar een positieve bijdrage levert aan de ondernemende man, zijn netwerk en de maatschappij. We zijn een club met een echte Zaanse doorzettermentaliteit, steeds weer innovatief bezig en altijd vindingrijk. Maar we zijn ook een club met strakke tradities en regels."
De Junior Kamer heeft als doelstelling 'learning by doing'. De leden van de Junior Kamer vertegenwoordigen zoveel mogelijk verschillende beroepsgroepen en functies. Die diversiteit is belangrijk voor het leerproces. Leden kunnen hierdoor van elkaar leren, met elkaar sparren, adviseren en een nieuwe kijk op zaken krijgen. Jaarlijks worden grote en kleine evenementen gehouden met als doelstelling een Zaans goed doel te steunen. Het organiseren van evenementen geeft de leden de mogelijkheid om tot persoonlijke groei en ontwikkeling te komen, leiderschap en managementkwaliteiten te versterken en bij te dragen aan een maatschappelijk goed doel.

Goede doelen

Al jarenlang zorgen sponsoren, deelnemers aan de JKZ-evenementen en JKZ zelf voor een donatie aan een scala van goede doelen. Enkele voorbeelden zijn: een speeltuin in het Zaans Medisch Centrum, een bijdrage aan Manege De Blijde Ruiters, een educatieve klimtoren voor de Poelboerderij. Marc: "We ondersteunen elk jaar weer nieuwe goede doelen. Dit jaar zetten wij ons in voor de Zaanse Stichting Dierenzorg. We willen een bijdrage leveren voor de nieuwe kleding die de stichting nodig heeft."
'Ter land, ter Zaan en in de lucht' is een goed doelevenement van de JKZ. Marc: "Het streven is om met spraakmakende evenementen geld te genereren voor zoveel mogelijk lokale goede doelen. Evenementen die we verder organiseren zijn City Karting Zaanstad, Club Culinair, de Zaanse storm, de Zaanse spelen, Zaan schuif aan en de Run for Fun."

Lustrumfeest

Marc: "Zaterdag 20 mei geven we een groot feest met een uitgebreid vijfgangendiner in Proeverij de Koekfabriek met aansluitend een feestavond. Het lustrumfeest wordt muzikaal begeleid door Shirma Rouse & Xander de Buisonjé. De avond wordt afgesloten door een mystery dj uit de Zaanstreek. Het diner wordt bereid door een sterrenchef. Tijdens het diner kunnen aanwezigen goede herinneringen aan de JKZ ophalen met hun tafelgenoten en hun partners. Tijdens dit feest is iedereen welkom: vrienden, collega's, kinderen of werknemers. Aanmelden voor het feest kan tot op de dag van het feest via www.jkzlustrum.nl.

Nieuwe gezichten

Marc: "Momenteel telt de club zesentwintig jonge ondernemende mannen die in de Zaanstreek wonen en/of werken. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden ter uitbreiding van de club. Spreekt deze kamer je aan en ben je bereid jezelf en jouw netwerk in te zetten? Dan ben je van harte welkom om een kennismakingsgesprek aan te vragen. Stuur de Junior Kamer Zaanstreek een e-mail: info@jkz.nl."

Terug naar overzicht