Opbrengst maatschappelijk project dit jaar naar kinderafdeling Zaans Medisch Centrum

JKZ maakt goede doel bekend

De Junior Kamer Zaanstreek (JKZ) heeft hun goede doel voor Kamerjaar 2018-2019 bekend gemaakt. Elk jaar kiest JKZ een goed doel waar zij de opbrengsten van hun maatschappelijke projecten aan schenken. Dit jaar is de keuze gevallen op de kinderafdeling van het Zaans Medisch Centrum.

In het bijzijn van Jolene Hartnett (woordvoerder ZMC) hebben diverse JKZ leden een - nu nog - blanco cheque uitgereikt. In de zomer van 2019 zal bekend zijn welk bedrag er geschreven gaat worden op deze cheque. De opbrengsten van de maatschappelijke projecten zullen de hoogte van dit bedrag bepalen. Commissievoorzitter van de commissie Fundraising Sven Joustra: “Omdat vooraf niet bekend is hoe groot het succes van ons evenement wordt, kunnen wij dit bedrag nog niet invullen. Wij zijn als JKZ momenteel druk bezig met de voorbereidingen van een groot evenement op de Zaanse wateren. Hou daarom 30 juni 2019 vrij en blijf de berichtgeving over dit event volgen via onze kanalen.”

Pedagogische producten
Jolene Hartnett van het ZMC (dame op de foto achter de cheque) weet wat er met de opbrengsten gedaan gaat worden. “Wij hebben voor de kinderafdeling enkele pedagogische producten uitgezocht waar wij met de medewerking van JKZ nu sneller aan kunnen komen.” Bij de bekendmaking hebben de leden van JKZ reeds een voorsprong genomen op hun donatie aan de kinderafdeling met de levering van enkele barbiepoppen die - naast het spelen ermee - gebruikt kunnen worden in gesprekken met kinderen over hun trauma’s. Tevens heeft het ZMC een wens uitgesproken voor een nieuw buitenspeelhuis. “Dat wij dit gaan leveren staat vast, nu nog ons best doen om te zorgen dat dit een heel groot speelhuis gaat worden”, aldus één van de leden van JKZ.

Organisatie JKZ
JKZ is een netwerkorganisatie voor persoonlijke ontwikkeling voor ondernemende jonge mensen. Deze is opgericht in 1957 en is daarmee de oudste en een van de weinige uitsluitend mannenkamers van Nederland. De Junior Kamer Zaanstreek is onderdeel van de Junior Chamber International (JCI): een wereldwijde organisatie die dezelfde doelstelling nastreeft.
Ben jij die ondernemer en bruggenbouwer tussen 25 en 40 jaar? Steek je graag de handen uit de mouwen voor een goed doel en leer jij graag door met anderen samen te werken? Meld je dan aan via info@jkz.nl.

Terug naar overzicht